Locatie De Trambaan

> Inhoudsopgave > Woonlocaties > Locatie De Trambaan

Locatie De Trambaan

De Trambaan ligt midden in het dorp Nieuwe Niedorp tegenover het winkelcentrum. In De Trambaan zit alle zorg onder één dak, zoals het huren van een appartement voor zelfstandig wonen, eventueel met behulp van Samen Thuiszorg, wonen met zorg en kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Ook zijn er meerdere behandeldisciplines gevestigd zoals fysiotherapie en logopedie en worden er ruimtes verhuurd aan verschillende partijen zoals Wonen plus Welzijn, de Zonnebloem etc. De Trambaan heeft ook een wijkcentrum functie. Het doel van De Trambaan is om voor eenieder een prettige omgeving te zijn waar bewoners, familie en dorpsbewoners zich thuis voelen en terecht kunnen voor vragen, zorg/hulp en ook voor een gezellig samenzijn. Om onze kwaliteit in 2022 te bevorderen, gaan wij:

  • Het welzijn vooropstellen en individuele wensen en behoeften centraal zetten. Onze medewerkers zijn in gesprek met bewoners en hun mantelzorger om deze behoeften en wensen in kaart te brengen en hierop te acteren. We zetten vanuit de pilot warm welkom de behoeften en wensen centraal en medewerkers volgen daarnaast teamsessies waarbij persoonsgericht werken centraal staat.
  • Oog hebben voor individuele wensen, ieder vanuit zijn eigen aandachtsgebied en deskundigheid. We hebben continu oog voor verbeteringen op het gebied van de samenwerking voor het welbevinden met bewoners en hun mantelzorger. We stellen de huiskamer meer centraal naar persoonsgerichte dagbesteding vanuit de behoefte en wensen die bewoners hebben. Deze ontwikkeling pakt ons welzijnsteam op en onze welzijnsregisseur krijgt een prominente rol in de verbinding met het zorgteam.
  • Informele zorg een belangrijkere plek geven binnen de zorg. In samenwerking met de vrijwilligers en mantelzorgers (informele zorg) geven we invulling aan de behoeften, en met name persoonsgerichte activiteiten, die aansluiten op de wensen van onze bewoners. Om de betrokkenheid te vergroten, starten we met familieavonden en vanuit het welzijnsteam plannen we bijeenkomsten met vrijwilligers.