Locaties Hof van Wieringen en Ulkediep (2022)

> Inhoudsopgave > Woonlocaties > Locaties Hof van Wieringen en Ulkediep (2022)

Locaties Hof van Wieringen en Ulkediep (2022)

Hippolytushoef, Hippo in de volksmond, is het grootste dorp van het voormalige eiland Wieringen. Het dorp heeft daardoor een regiofunctie met diverse winkels en verschillende restaurants. Onze locatie ligt op loopafstand van het centrum. In 2022 kunnen ouderen komen wonen in onze nieuwe locaties Hof van Wieringen en Ulkediep. De bewoners die tijdelijk verhuisd zijn naar onze locatie Molenweid, verhuizen terug naar een van deze woonlocaties. Wonen op manier die past, staat centraal in onze nieuwe locaties. Om onze kwaliteit in 2022 te bevorderen, gaan wij:

  • Een optimale samenwerking bieden met alle medewerkers, zodat bewoners en hun mantelzorger bij elke medewerker terecht kunnen met vragen. Dit doen wij door bewoners goed te leren kennen en naar elkaar te luisteren. Als iets niet duidelijk is, vragen we om verduidelijking, oordelen we niet en waarderen we elkaar om wat we inbrengen. Wij leren bewoners goed kennen door gezamenlijk met hen en naasten een persoonlijk profiel op te stellen in samenwerking met ons behandelteam. Dit profiel is inzichtelijk voor alle betrokken medewerkers.
  • Persoonsgericht werken binnen de kaders van de mogelijkheden. Na de verhuizing werken wij eerst met een observatieplan, zodat wij kunnen ervaren wat de bewoner nog zelf kan en waar hulp bij nodig is. Na zes weken wordt de observatie in een multidisciplinair overleg omgezet in een definitief zorgplan. Dit houdt in dat wij de eigenheid en eigen regie van de bewoner respecteren en wij samen met de bewoner, familie en mantelzorgers een zorgplan opstellen. Wij passen bijv. de behoefte van schoonmaak van het appartement aan de wensen aan, binnen de mogelijkheden van de indicatiestelling. Ook werken wij met een activiteitenlijst, die in samenspraak met de bewoner wordt opgesteld, zodat wij weten waar de interesses liggen. 
  • Een warm welkom regelen. Dit doen wij door, voordat een bewoner bij ons komt wonen, kennis te maken in de eigen vertrouwde omgeving en geven wij uitleg over de intakemap of hulp bij het invullen. Als iemand bij ons woont, dan sluiten we zoveel als mogelijk aan bij de wensen en mogelijkheden. Wij zorgen er zoveel mogelijk voor dat de bewoner de eigen regie kan behouden.