Een persoonsgericht voedingsconcept

> Inhoudsopgave > Wonen > Een persoonsgericht voedingsconcept

Een persoonsgericht voedingsconcept

Bij de maaltijden houden wij rekening met de smaakbeleving. Passende voeding in smaak, beleving en bereiding vinden wij belangrijk. In de woonomgevingen is het mogelijk om samen met gediplomeerde koks een maaltijdbereiding te beleven door het inzetten van een mobiele keuken, met bewoners een boodschap te doen in de winkels in de nabije omgeving van de locatie of een buffet aan te bieden. Om tegemoet te komen aan de wens om maaltijden te nuttigen zoals bewoners thuis gewend waren, vernieuwen we gefaseerd onze voedingsadministratie, waardoor er digitaal besteld kan worden, verschillende doelgroepen bereikt worden en het moment van bestellen wordt verkort. Dat betekent dat bewoners online hun maaltijd kunnen bestellen op basis van foto's en ingrediënten en allergenen informatie, al dan niet met hulp van medewerkers of naasten. Ook herijken wij onze voedingsconcepten naar een persoonsgerichte maaltijd. Dit draagt bij aan o.a. meer rust tijdens de maaltijden, omdat de smaakbeleving beter wordt ervaren. In gesprek met teamleiders en onze behandelaren van de betreffende locaties gaan we evalueren hoe het voedingsconcept wordt ervaren. Voor onze locaties met een restaurant krijgen bewoners nu wat zij van tevoren bestellen. De keuze gaan we verruimen door drie menu`s aan te bieden, gemaakt van gezonde en verantwoordelijk voeding, opgediend in schalen. Daarbij kunnen bewoners kiezen waar zij willen eten. Dit leidt tot meer saamhorigheid en interactie en meer eigen regie over wat en hoeveel men wil eten en tegelijkertijd wordt voor het zorgteam de voedingsadministratie geminimaliseerd.