Locatie Magnushof

> Inhoudsopgave > Woonlocaties > Locatie Magnushof

Locatie Magnushof

Magnushof in Schagen is een locatie waar 24 uur per dag zorg en ondersteuning wordt gegeven. Deze locatie profileert zich steeds meer als een regionaal expertisecentrum voor speciale doelgroepen. Wij doen er alles aan om bewoners zich zoveel als mogelijk thuis te laten voelen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, die persoonlijk ingericht kan worden en de gezamenlijke woonkamers zijn huiselijk ingericht. In ons restaurant kunnen bewoners met gasten culinair genieten of een kop koffie nemen en/of dit nuttigen in onze beleeftuinen. We bieden een groot aanbod van persoons- en groepsgerichte activiteiten. ‘Beleving, welbevinden, huiselijkheid en gastvrijheid’ zijn woorden die passen bij het wonen in Magnushof.

“Mijn vrouw en onze moeder is hier in de laatste fase van haar leven uitstekend verzorgd. We zijn erg dankbaar voor de prettige passende persoonlijke begeleiding. Erg professioneel vanuit een warm hart.”

Om onze kwaliteit in 2022 te bevorderen, gaan wij:

  • Werken aan het verbeteren van de ambiance tijdens de maaltijden in onze woonomgevingen. Dit doen wij door het voedingsconcept te implementeren op woonomgeving De Veste en te borgen in de andere woonomgevingen. Elke avond is er een ondersteuner om het voedingsconcept uit te dragen. We betrekken medewerkers bij het verbeteren van de sfeer in de woonomgeving. Bewoners krijgen hierdoor meer regie op de maaltijd en kunnen de maaltijd zoals thuis ervaren. Door de aanpassing van de ambiance ontstaat er meer rust en toezicht tijdens de maaltijd.

  • Een goede sfeer in de woonomgeving creëren. Dit is belangrijk en dat maakt dat we (externe) prikkel(s) doseren. Medewerkers zijn zich bewust van de leefomgeving van de bewoners. We onderzoeken of het mogelijk is om rusttijden toe te passen in de woonomgeving waarbij iedereen op de hoogte is van de gemaakte afspraken (zowel zorgmedewerkers als naasten en vrijwilligers). Bijvoorbeeld daar waar een overleg ook buiten de woonomgeving kan, wordt deze verplaatst naar buiten de woonomgeving. Dit leidt tot minder prikkels en meer rust en structuur in de woonomgeving.

  • Samen met mantelzorgers de dag invulling afstemmen op de individuele behoefte van onze bewoners door inzicht te hebben in de wensen van de bewoners en te rapporteren op het welzijn in het dossier. Zowel informele en formele zorg als bewoners beleven hierdoor meer activiteiten buiten, bijvoorbeeld meer gebruik van de verschillende tuinen, uitjes en mogelijk vakanties (camping in eigen tuin) en de welzijnsmedewerkers werken afdeling overstijgend samen.
“Fijn om de vriendelijke verzorging en een steeds luisterend oor te ervaren. Hulp is aanwezig en waar nodig. De zorgmedewerkers zijn kundig en er wordt goede therapie aangeboden.”
  • Onze kwaliteitsprocessen binnen de woonomgeving verbeteren door diverse functies binnen onze teams te positioneren. Dat betekent dat wij de overstijgende samenwerking (multidisciplinair) verbeteren tussen taakdeskundigen, aandachtsvelders, gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP), gespecialiseerd verzorgende somatiek (GVS), behandeling en kwaliteitsverpleegkundigen en overige (informele)zorg door uniforme afspraken vorm te geven. Hierdoor worden gedragsvisites op uniforme wijze uitgevoerd en het zorgdossier uniform bijgehouden.
“Moeder heeft hier ruim 3 en een half jaar gewoond op de verpleegafdeling, door haar ziekte Alzheimer. In de eerste jaren kon ze veel meedoen aan de activiteiten die regelmatig werden georganiseerd, en waar ze ook erg van genoot. Jammer genoeg kon dat door de corona niet meer doorgaan, maar op de afdeling werden ook regelmatig activiteiten georganiseerd. Ook via WhatsApp kregen we toen regelmatig berichtjes en foto's toegestuurd, en konden we beeldbellen met moeder. De verzorging vonden we heel liefdevol en warm, en ook de betrokkenheid naar de familie toe was heel fijn. Zodra er veranderingen in de zorg waren, werden we op de hoogte gesteld. Van onze kant niets dan lof voor alle medewerkers die het moeder zo goed mogelijk naar de zin probeerden te maken!”