Locatie Parkhuis

> Inhoudsopgave > Woonlocaties > Locatie Parkhuis

Locatie Parkhuis

Warmenhuizen is een gezellig dorp met een monumentale dorpskern. In het centrum van het dorp ligt Parkhuis (2015). In Parkhuis bieden we dementiezorg aan in de vorm van kleinschalig wonen (KSW). In totaal zijn er in Parkhuis vier kleinschalige woningen, deze worden ‘Parkhuizen’ genoemd. De visie van kleinschalig wonen is zoveel mogelijk wonen zoals thuis. Bewoners kunnen hun eigen kamer inrichten. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer: een overzichtelijke, huiselijke omgeving waar bewoners en onze medewerkers samen een huishouden runnen. Bewoners kunnen meehelpen met de diverse huiselijke klusjes, zoals koken, afwassen en de was opvouwen. Zij krijgen de zorg en ondersteuning die nodig is en familie is altijd welkom. Wij hebben een ruime tuin waarin men lekker buiten kan lopen, zitten of tuinieren. Om onze kwaliteit in 2022 te bevorderen, gaan wij:

  • Een 0-meting per team doen waarbij het team zichzelf scoort op hun primaire proces. Uit een eerste 0-meting met het team (Parkhuis 84) in 2021 hebben we waardevolle verbeteringen ontdekt, zoals wat er meer en beter gedaan kan worden op het vlak van mentale problemen en levensvragen. Ook op het gebied van de deskundigheid van de zorgverlener als het gaat om methodisch werken en de ervaren veiligheid om open over de kwaliteit van de zorgverlening te praten, zijn resultaten naar voren gekomen. De kwaliteitsmetingen van het primaire proces gaan we elk jaar actualiseren. Resultaat van deze 0-meting is dat we continu ons primair proces verbeteren op de drie thema’s van het kwaliteitskader, namelijk persoonsgerichte zorg, de deskundige hulpverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid.
  • Ons richten op het meer betrekken van de omgeving van de bewoner. Wij beginnen met de cirkel om de bewoner heen en willen op de lange termijn uitwaaieren over de hele omgeving Warmenhuizen. Het doel is om het welzijn te verbeteren en de informatie vanuit de informele zorg te gebruiken voor het optimaliseren van de professionele zorg. We starten met een pilot vrijwilligerswerving. Voor bewoners met een klein netwerk zoeken we een buddy/maatje die activiteiten wil ondernemen. We kijken naar een gezamenlijke interesse waarop wij de bewoner en een vrijwilliger met elkaar kunnen verbinden. Daarnaast start onze kwaliteitsverpleegkundige met een onderzoek naar familieparticipatie op Parkhuis en wat wij kunnen behouden of verbeteren.
  • Onze nog niet geschoolde medewerkers scholen in de wet zorg en dwang (WZD). Vanuit onze WZD-kennis gaan we met bewoners en hun naasten het goede gesprek voeren over onvrijwillige zorg. Wanneer is het onvrijwillige zorg en wanneer niet? De eigenwaarde en regie op het leven is voor ons erg belangrijk. Daarom willen we, als een interventie gedaan moet worden, dat valt binnen onvrijwillige zorg, het goede gesprek met bewoners en hun naasten kunnen voeren en onderbouwen in de zorgrapportage.