Locatie Maria Mater

> Inhoudsopgave > Woonlocaties > Locatie Maria Mater

Locatie Maria Mater

’t Veld is een klein dorp met een dorpswinkel, een bakkerij, slagerij, kapsalon, cadeauwinkel én een locatie met seniorenwoningen, thuiszorg en 24-uurs zorg: Maria Mater. De bewoners van ’t Veld kennen Maria Mater dan ook als dé ontmoetingsplaats waar verschillende doelgroepen worden samen gebracht. We zijn geen klassieke ‘wij regelen het allemaal’ locatie. We luisteren oprecht naar onze cliënten en werken persoonsgericht door zoveel als mogelijk aan te sluiten bij de wensen. De dagactiviteiten op Maria Mater onderscheiden zich door in te spelen op de specifieke wens van de deelnemers. Dit doen we aan de hand van activiteiten op het gebied van bewegen, koken, thematiek, buiten en muziek. Mantelzorgers betrekken wij nauw in onze activiteiten. Om onze kwaliteit in 2022 te bevorderen, gaan wij:

  • Extra inzetten op de verbetering van de samenwerking met informele zorg (specifiek; mantelzorgers en vrijwilligers). Mantelzorgers en vrijwilligers worden betrokken bij wat er gebeurt op de buurtkamer en uitgenodigd om daaraan deel te nemen en zelf initiatieven te nemen. Om mantelzorgers en vrijwilligers beter bekend te maken met de doelstelling en de mogelijkheden van/ op de buurtkamers worden mantelzorgavonden/ -bijeenkomsten georganiseerd. Cliënten voelen zich hierdoor gezien en gehoord en dat is terug te zien in de scores op Zorgkaart Nederland.
  • De mogelijkheid bieden om zelf keuzes te maken met betrekking tot de hoeveelheid zorg en schoonmaak en op welke wijze cliënten de maaltijden willen nuttigen. Samen maken we afspraken over wat cliënten zelf nog kunnen of waar hulp bij nodig is. Leefgewoontes worden vastgelegd in het zorgleefplan en wij werken persoonsgericht. Onze eerst verantwoordelijke zorg medewerkers (EVV’ers) worden begeleid om deze gesprekken met cliënten en hun mantelzorger te kunnen voeren. Dit doen wij door coaching on the job of het volgen van een training. Cliënten voelen zich door ons persoonsgerichte werken meer thuis en dat wordt o.a. zichtbaar in de evaluatiegesprekken.