Locatie Lelypark

> Inhoudsopgave > Woonlocaties > Locatie Lelypark

Locatie Lelypark

Lelypark is geopend in 1966 als een plek voor álle Wieringermeerders die in hun polder oud wilden worden. Veel van de dialecten die de pioniers meebrachten, worden in Lelypark nog altijd gesproken. Het voorzieningenniveau in Wieringerwerf ligt zeer hoog. Er is onder andere een ruim winkelaanbod en een overdekt zwembad. Het dorp heeft ook verschillende cafetaria’s en restaurants. Lelypark beschikt over een koop- en een huurvleugel en op de begane grond zijn er drie woongroepen voor ouderen met dementie. Men woont bij ons samen met zes andere bewoners op een groep volgens het ‘Kleinschalig Wonen’ principe. Op de eerste verdieping zijn prachtige gerenoveerde appartementen beschikbaar waar diverse vormen van wonen met zorg worden geboden.

“We zien bij elk contactmoment met onze vader en echtgenoot van mijn moeder, een blije, tevreden man. Dat is fijn binnenkomen, maar ook met een gerust hart weg kunnen gaan. Wetende dat hij goed verzorgd wordt.”

Om onze kwaliteit in 2022 te bevorderen, gaan wij:

  • Persoonsgerichte zorg realiseren, mede door integratie van welzijn en zorg, zodat bewoners worden “gekend” in wie zij zijn en waren. Bewoners ervaren maatwerk in welzijn en zorg. We nemen zowel de formele als informele zorg mee in onze visie wonen en welzijn en stellen het Zorg-/leefplan multidisciplinair op vanuit de eigen wensen, keuzes en behoeften waarbij eigen regie centraal staat. Door de invulling multidisciplinair vorm te geven, kan er samengewerkt worden tussen zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers in de dagstructuur en welzijnsactiviteiten.
  • Een herkenbare, huiselijke en belevingsgerichte woonplek bieden, zodat bewoners zich thuis voelen, meer rust ervaren en de algemene ruimtes passend zijn om elkaar te ontmoeten en activiteiten te ondernemen. Hiervoor gaan we de centrale hal, grote zaal en de inrichting van de woningen (gangen en huiskamer) van kleinschalig wonen (KSW) aanpassen ter bevordering van huiselijkheid, multifunctionele inzetbaarheid en herkenbaarheid (van vroeger).