Locatie De Bron

> Inhoudsopgave > Woonlocaties > Locatie De Bron

Locatie De Bron

Vlak bij het centrum van Schagen, in de rustige wijk Hoep Noord ligt De Bron. Een ruime, lichte locatie waar bewoners gezellig kunnen biljarten, koffie kunnen drinken op het (binnen)terras of in het restaurant en kunnen deelnemen aan een van de vele georganiseerde activiteiten. Bewoners hebben een langdurige zorgbehoefte zonder of met behandeling. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor hen klaar en maken met hen afspraken over wat bewoners nog zelf kunnen of bij geholpen willen worden. Om onze kwaliteit in 2022 te bevorderen, gaan wij:

  • De afstemming op de kwaliteitsprocessen zoals medicatieveiligheid, Multi Disciplinair Overleg (MDO) en gedragsvisites verduidelijken. Samen met de kwaliteitsverpleegkundigen verbeteren we de kwaliteit door de huidige processen (met en zonder behandeling) te evalueren met als resultaat dat er meer eenheid, harmonisatie en uniforme coördinatie is op deze kwaliteitsprocessen om de kwaliteit van zorg te borgen.

  • Ons best doen om bewoners op hun gemak te stellen in hun nieuwe woonomgeving: wonen ‘zoals thuis’. We maken dit mogelijk doordat we voorafgaand aan wonen bij ons, bij bewoners thuis een bezoek brengen. Op de dag van verhuizen zijn er dan geen vragenlijsten waardoor de aandacht oprecht uit kan gaan naar de nieuwe bewoner (warmer welkom) en mantelzorger. We zorgen voor een volledig beeld in het zorgleefplan en een passend introductieprogramma. Het welbevinden staat voorop; bewoners kunnen zoveel als mogelijk hun eigen dagritme bepalen en er is aandacht voor de maaltijd en activiteiten (individueel of in groepsverband) en de rol van de mantelzorger. De medewerkers weten (nog) beter wat de behoefte is en hoe samengewerkt kan worden met mantelzorgers en/of vrijwilligers.

  • Helpen de zelfredzaamheid zo lang als mogelijk te behouden, waardoor de bewoner het behoud van grip op het eigen handelen ervaart en zo lang als mogelijk zelfstandig kan blijven functioneren (hoe klein dit ook is). Bewoners krijgen ondersteuning bij hetgeen zij moeilijk vinden of niet meer kunnen. Ook benaderen we actief het netwerk om de bewoners heen en stimuleren we hen om mee te denken en te doen (samenwerken mantelzorgers en vrijwilligers (informele zorg)).