Locatie Kapellehof
> Inhoudsopgave > Woonlocaties > Locatie Kapellehof
Locatie Kapellehof
In Den Oever, liggend aan de Waddenzee, heerst de visserijcultuur waardoor veel mensen bij ons in Kapellehof wonen met een visserijverleden. Kapellehof ligt aan de Afsluitdijk in het uiterste puntje van Noord-Holland. Het fijne aan Kapellehof is dat het klein, warm en gemoedelijk is. Veel bewoners en medewerkers komen uit de buurt van Den Oever en dat geeft een sfeer van ‘ons kent ons’. We hebben een tuin, een huiskamer, een restaurant, een kapper en een winkel. We organiseren persoonsgerichte activiteiten, maar de jaarlijkse uitjes naar de Flora- en Visserijdagen in het dorp zijn altijd een hoogtepunt. Regelmatig wordt in onze recreatiezaal een speciaal diner of buffet geserveerd voor een redelijke prijs.
“Fijn om te ervaren dat men zorgzaam is en alles redelijk goed verloopt. Mijn moeder heeft het erg naar haar zin. Ze vind het eten goed, de verzorgsters lief en haar kamer is voldoende groot en prima”
Om onze kwaliteit in 2022 te bevorderen, gaan wij:
- Het methodisch werken beter toepassen. We onderzoeken onderdelen uit de bestaande zorgleefplannen op volledigheid en of het past bij onze visie op wonen en welzijn. Als het zorgleefplan onvolledig is over de leefgewoontes of gezondheid van onze bewoners en hoe dit te behouden of te bevorderen, maken we het zorgleefplan volledig in overleg met de bewoner, het team en mantelzorger. Uitgangspunt is: wat kan de bewoner zelf nog, wat wil men zelf nog en wat kunnen we zo passend mogelijk bieden. We gaan in gesprek met de activiteitenbegeleiders over hoe we ons activiteitenaanbod kunnen laten aansluiten bij individuele wensen (1 op 1 of groepsverband) en welke rol de mantelzorger of vrijwilliger hierin kan betekenen. Deze werkwijze maakt het mogelijk dat de bewoner warm bij ons komt wonen (warmer welkom) en zich thuis voelt in Kapellehof.
- N.a.v. de training wet zorg en dwang (WZD) onze medewerkers klinische lessen laten organiseren, zodat alle medewerkers betrokken worden bij een verdieping op de reeds bestaande kennis over de uitvoering WZD. De kwaliteitsverpleegkundige van het team gaat regelmatig in gesprek met de medewerkers om voorbeelden uit de praktijk te bespreken. Iedere ‘onvrijwillige maatregel’ wordt hierin besproken met de betrokkenen en vastgelegd in het cliëntdossier. We zullen vier keer per jaar evalueren. Ook nemen wij de uitvoering van de WZD mee in ons methodisch werken. We willen zoveel mogelijk vrijheid bieden om te bewegen in een veilige omgeving.
- Onze roostersystematiek evalueren met het team, de communicatie onderling over de roosters en onze medewerkers meer verantwoordelijkheid geven over de eigen diensten. We zorgen ervoor dat er altijd voldoende capaciteit is voor zowel welzijn- als zorgvragen. Het team zoekt hiermee aansluiting op de implementatie van capaciteitsmanagement binnen Samen. Voor de medewerkers gaat dit rust brengen en het team kan inspelen op welzijn- en zorgvragen.
“Tevreden over de duidelijke communicatie. Op aangeven van bevindingen van onze kant wordt altijd actie ondernomen”