Locatie De Zandstee
> Inhoudsopgave > Woonlocaties > Locatie De Zandstee
Locatie De Zandstee
De Zandstee staat midden in het centrum van het dorp ‘t Zand. Alle voorzieningen zijn op loopafstand. Wanneer het zelfstandig wonen niet langer gaat, kan men in De Zandstee wonen met zorg. Onze medewerkers staan dan 24 uur per dag klaar. Samen met de bewoner maken we afspraken over wat men zelf nog kan of waar hulp bij nodig is. Voor mensen met dementie, heeft De Zandstee de woonomgeving ‘t Voorend. Hier wonen tien bewoners samen in een kleinschalige woonomgeving. Onze locatie doet sinds 2017 mee met ‘Radicale Vernieuwing’.
“Ik woon bij in De Zandstee. De mensen zijn hier lief, betrokken, respectvol en ik voel me hier veilig.”
Om onze kwaliteit in 2022 te bevorderen, gaan wij:
- De verbinding tussen onze dagbestedings- zorg- en facilitaire team verbeteren door meer met elkaar samen te werken, vullen we vragenlijsten in met bewoners, houden we frequent welzijnsoverleg en koppelen we medewerkers aan persoonsgerichte vragen van bewoners. Dit met als doel om het welzijn te vergroten in samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers.
- Ons elektronisch cliënten dossier (ECD) evalueren en kijken we of de persoonsgerichte informatie voldoende is beschreven t.a.v. de zelfredzaamheid welke bijdraagt aan het behouden van de gezondheid. De medewerkers die bij bewoners langsgaan, hebben bij een goede informatieborging direct inzichtelijk wat men zelf nog kan en kunnen dit ook stimuleren, zodat de zelfredzaamheid zo lang als mogelijk intact blijft.
- Voldoende bewegingsvrijheid bieden. We zetten daarom onze deuren open met onze vernieuwde zorgtechnologie. Dit maakt het mogelijk dat bewoners meer bewegingsvrijheid en eigen regie krijgen. Deze eigen regie gaat in overleg met de bewoners en de mantelzorgers. Risico’s worden besproken en vastgelegd. Ook zijn vrijwilligers en de bewoners in de buurt rondom De Zandstee geïnformeerd, zodat iedereen weet dat het mogelijk kan zijn dat een bewoner een ommetje aan het maken is en dat de buurt eventueel te hulp kan schieten als dat nodig is. De voortgang en ervaringen worden maandelijks in het medewerker overleg besproken. De kwaliteitsverpleegkundige geeft training over dit onderwerp en is samen met de voorzitter van de commissie wet zorg en dwang de vraagbaak voor het team.
“Als mantelzorger zie ik dat de zorgmedewerkers erg lief zijn voor mijn moeder en dat is het allerbelangrijkste. Ze laten haar in haar waarde en gaan mee in haar belevenis. Ze zorgen voor een veilige omgeving en ook een gezellige sfeer en omgeving.”